Richie Faulkner of Judas Priest. Image credit: Ralph Arvesen

Gitarist Judas Priesta Richie Faulkner u nedavnom je intervjuu komentirao objavu benda da kreću na turneju sa četiri člana.

Dok je gostovao u podcastu koji možete pogledati u nastavku, Faulkner je izjavio da ga je Rob Halford nazvao i pitao može li odsvirati sve gitarske dionice bez drugog gitarista, te da je pristao na to. Tvrdi da bi trebalo malo prilagodbe i par dodatnih pedala, ali mislio je da je izvedivo.

Ta vijest je službeno objavljena 10. siječnja, kad su fanovi doznali da Judas Priest neće na turneju povesti svog gitarista za live nastupe, Andya Sneapa. On je razumljivo bio razočaran tom odlukom no rekao je da ju poštuje.

Međutim, fanovi nisu imali toliko razumijevanja. Nakon objave vijesti u velikom broju su izrazili svoje nezadovoljstvo zbog te odluke, te je na koncu ona promijenjena nakon samo 5 dana. Judas Priest su 15. siječnja objavili kako Sneap ipak ide na turneju s njima. Također, Halford je rekao da je ideja o jednom gitaristu bila samo njegova, ne od ostatka benda.

Faulkner je u podcastu komentirao sve to i stao na stranu fanova, rekavši kako ih razumije. “To nisu Judas Priest. O tome se tu radi. Da smo snimili novi album sa samo jednom gitarom i onda radili turneju na kojoj izvodimo pjesme sa tog albuma, to bi bila druga stvar… Mislim da su sad svi vidjeli da slušamo i da smo vidjeli reakciju i raspravili o tome među nama.”

Ostatak intervjua pogledajte u nastavku:

https://loudwire.com/richie-faulkner-understands-fans-displeasure-judas-priest-touring-as-quartet-video/