»Recenzije - Recenzije Gitara - Jackson DKMG
»električna gitara
  https://www.gitare.info/page.php?id=7587

Autor: brada, Dodano: 07-01-2008 22:41.
Nisam htio stavljat recenziju ove gitare dok sam ju prodavao da ne bi ispalo da ju tako hoću prodat, al sad kad je otišla mogu...


specifikacije: http://www.jacksonguitars.com/products/search.php?partno=2910100522

ova recenzija se odnosi na stariji model sa EMG hz3 i EMG afterburner sistemomIZRADA:
Jednom rječju- perfektna, bar je bila konkretno na mojoj. ti japanci fakat znaju svoj posao :) stvarno nemam zamjerke, nit sam nasao ijednu grešku/manu. gitara djeluje dosta čvrsto i robusno, makar ja ju nisam nigdje udarao pa ovo samo mogu reci iz nekakvog svog dojma, dok je se drzi u ruci stvarno imam osjecaj da bi mogao lupit bilo gdje da joj nebi nista bilo.
Binding na vratu izveden savršeno, inače sam znao vidit na nekima što se tiče toga par "falševa".


ERGONOMIJA:
Odlična, bar meni. to bi svatko trebo isprobati sam. meni odlicno paše tijelo koje je lagano ispupčeno kao kod les paula, zatim vrat je genijalno napravljen sa kako bi to u jacksonu nazvali "Compound (14” to 16”) Fingerboard Radius" sta u biti znaci da je skroz napočetku vrata drugačiji oblik vrata napravljen da držanje akorada bude maksimalno ugodno dok se oblik vrata lagano mjenja prema višim poljima. što reći nego da je vrat specifičan jacksonov, znači tanak i širok iliti plosnat.
Sama gitara je malo teža od prosjeka pa i to treba uzet u obzir (recimo teža od ibaneza, yamahe..)
ZVUK:
Pošto sam ja imao stariju verziju sa pasivnim EMG hz3 i afterburnerom (koji je zapravo active gain preamp koji se pali na push-pull potu) dalo se izvući dosta toga od nje, znači nije bila orijentirana samo na žešću svirku. ja sam stvarno svirao svašta na njoj, od dire straitsa do children of bodoma..
opisao bi njen zvuk kao neutralan, znači u kakvo se pojacalo prikopcali takav ce i zvuk biti. naravno taj zvuk se može dodatno nabrijati sa afterburnerom koji mu daje do +25db gaina, što je dovoljno da na clean kanalu dobijete AC-DC krunč. Druga dobra funkcija tog sistema je ukljucivanje za vrijeme sola, automatski ce zvuk biti glasniji i imat više gaina sto gitaristi najcešće i žele, znači drugim riječima ne treba vam boost pedala za vrijeme soloa.


SETUP
Moram priznat da je gitara imal odličan tvornički setup, nisam morao ništa dirat osim actiona koji je ionako individualna stvar.HARDWARE:
Floyd nije original već licencirani. mene je služio odlično, ne raštimava se. jedino je stvar kod tih licenciranih da metal od kojih su napravljeni nije najkvalitetniji sto se tice dugotrajnosti, pa je neko moje predviđanje trajanja floyda nekih 5-6godina a tad je najbolje zamijenit originalnim.
Volume pot mi se jedanput rasklimao pa sam ga zategnuo i više nije stvarao probleme.

**Jedan savjet svim vlasnicima je da odma promjene šarafe na floydu koji služe za zatezanje onih kockica koje drže žicu, jer dosta često znaju puknut i onda ih je problem izvadit. ja sam kupio zamjenske (puno kvalitetnije) u nekoj zeljezariji na trešnjevačkom placu za 2kn tak da to nije trošak a bit će te mi zahvalni :) frendu je pukao na WRMG (znači isti floyd) tako da ga ni nemože izvadit tj. imat ce veliku zajebanciju oko toga.ZAKLJUČAK:

Priznat ću da mi je užasno krivo što sam ju prodao (morao sam), ta je gitara meni imala dušu i ono nešto. Naravno nju treba probat dobro prethodno jer ne paše svakome.
Znači zakljucak, ovo je ozbiljna gitara bez neke mane (osim možda licenciranog floyda), svestranog zvuka i ugodnog/brzog vrata.

Pozdrav

Nikola

Preuzeto sa: Gitare.Info