ZADNJE NA FORUMU
  • Koje gitare imate - 2020

    Komentirao: dusansk

    Datum: 02-04 22:03

    Odgovora: 61

    Pogleda: 1543

  • Kakvo pojačalo imate?

    Komentirao: dusansk

    Datum: 02-04 21:57

    Odgovora: 2768

    Pogleda: 591745

  • Kakve pedale imate?

    Komentirao: Glam Boogie

    Datum: 02-04 21:57

    Odgovora: 2252

    Pogleda: 551084

  • Koje žice koristite?

    Komentirao: gstaraz

    Datum: 02-04 21:46

    Odgovora: 1104

    Pogleda: 217709

  • Extreme - Get The Funk Out Solo Cover

    Komentirao: Zundapp

    Datum: 02-04 18:53

    Odgovora: 5

    Pogleda: 107

  • PorcupineONE - SNIMKE

    Komentirao: porcupine1

    Datum: 01-04 21:44

    Odgovora: 47

    Pogleda: 3201

  • Koja pjesma vam danas ne izlazi iz glave???!!!

    Komentirao: Glam Boogie

    Datum: 01-04 20:44

    Odgovora: 1782

    Pogleda: 466725

  • Relax don do it...

    Komentirao: Glam Boogie

    Datum: 01-04 20:35

    Odgovora: 4775

    Pogleda: 694386

  • Što mislite o ženama gitaristicama?

    Komentirao: Ad_slammer

    Datum: 01-04 13:11

    Odgovora: 855

    Pogleda: 185101

  • Kronologija prošlih vremena

    Komentirao: Glam Boogie

    Datum: 31-03 19:22

    Odgovora: 322

    Pogleda: 64142

  • Laura Cox

    Komentirao: Ad_slammer

    Datum: 31-03 10:25

    Odgovora: 58

    Pogleda: 6453

  • Servis gitara kod Ad_slammera

    Komentirao: Ad_slammer

    Datum: 30-03 23:11

    Odgovora: 0

    Pogleda: 51

  • Ad_slammer snimke

    Komentirao: Ad_slammer

    Datum: 30-03 22:56

    Odgovora: 360

    Pogleda: 46923

  • Pozdrav

    Komentirao: Zundapp

    Datum: 30-03 16:11

    Odgovora: 2

    Pogleda: 39

  • Zele Lipovača

    Komentirao: krox

    Datum: 29-03 15:18

    Odgovora: 281

    Pogleda: 111826

  • Zundapp

    Komentirao: Glam Boogie

    Datum: 29-03 15:01

    Odgovora: 69

    Pogleda: 1261

  • My 5 Favorite Guitar Pedals

    Komentirao: Ad_slammer

    Datum: 28-03 23:12

    Odgovora: 14

    Pogleda: 154

  • Offline

    Komentirao: Glam Boogie

    Datum: 27-03 19:36

    Odgovora: 18

    Pogleda: 1529

  • Kupnja 1. gitare :)

    Komentirao: Glam Boogie

    Datum: 25-03 18:32

    Odgovora: 2074

    Pogleda: 594669

  • Yngwie Malmsteen

    • Datum:   28-03-2007 02:48
    • Autor:   GoFgO
    • Ispiši   Stranicu
    Yngwie Johann Malmsteen (Ingvi Malmstin) je rođen 30. juna 1963. godine u blizini Stockholma u Švedskoj. Švedski virtuozni gitarista je početkom osamdesetih doživio veliki uspjeh zahvaljujući njegovoj tehničkoj preciznosti i inovativnom neoklasičnom metalu i važi za jednog od začetnika modernog stila sviranja gitare poznatog kao shredding. On smatra da njegovo ime na švedskom jeziku znači mladi Viking, međutim to je netočno, jer njegovo ime potiče od najstarije švedske dinastije koja je nekada bila na vlasti.





    Časopis "Guitar One" ga je ocijenio kao trećeg najbržeg gitaristu na svijetu poslije Michael Angelo Batia i Chris Impellitterija. Rođen je u muzičkoj porodici, kao najmlađe dijete. Dok je bio mali nije baš puno pokazivao sklonosti prema muzici. 18. septembra je vidio na televiziji specialnu emisiju povodom smrti Jimi Hendrixa, i od tada je postao opsjednut gitarom. Mnogi za njega kažu da na dan kad je Jimi Hendrix umro, Yngwie Malmsteen je kao gitarista bio rođen.

    Njegovo pravo ime je Lars Johann Yngwie Lannerback.



    Diskografija


    Rising Force (1984)
    Marching Out (1985)
    Trilogy (1986)
    Odyssey (1988)
    Trial BY Fire -live (1989)
    Eclipse (1990)
    The Yngwie Malmsteen Collection (1991)
    Fire & Ice (1992)
    The Seventh Sign (1994)
    Power and Glory (1994)
    I Can't Wait (1994)
    Magnum Opus (1995)
    Inspiration (1996)
    Inspiration (Expanded) (1996)
    Facing the Animal (1997)
    Concerto Suite for Electric Guitar and Orchestra in E flat minor, Opus 1 (1998)
    Yngwie Malmsteen live (1998)
    Alchemy (1999)
    Anthology 1994-1999 (2000)
    Best of Yngwie Malmsteen 1990-1999 (2000)
    Concerto Suite - Live from Japan (2000)
    War to End All Wars (2000)
    The Genesis (2002)
    Attack (2002)
    G3 live (2004)
    Unleash the Fury (2005)

    Preuzeto sa: "http://bs.wikipedia.org/wiki/Yngwie_Malmsteen"

    Slični tekstovi

    Pregledano 17743 puta
    Pregledano 3341 puta
    Pregledano 1933 puta
    Pregledano 6212 puta
    Pregledano 3170 puta

    » 3 komentara... Dodaj svoj!

    Vibes Satta kaže:

    ima lijepu kolekciju gitara...

    04-12-2007 20:58

    Guitar320EX kaže:

    Čudim se kako Guitar360 nije napisao tu biografiju:thumbsup:crazy

    31-01-2008 21:41

    Ugljesa1986 kaže:

    njegov stil sviranja nema veze sa Hendrixom!!!

    09-01-2009 03:34