»Vijesti - EUROSONG - ipak ima nade za ROCK
»
  https://www.gitare.info/page.php?id=26471

Autor: Rudi, Dodano: 23-05-2021 16:08.
Pobjednici ovogodišnjeg, 65. po redu izbora za pjesmu Eurovizije su talijanski rokeri Måneskin!

Rimski rock bend Måneskin koji je pobijedio na Sanremu s pjesmom "Zitti e buon" imali su izravan ulazak u finale Eurosonga.
Ekipa se mahom zna još od srednje škole, a u svojoj pjesmi "Zitti e buoni" pjevaju o uličarima koji buržujima poručuju da budu 'poslušni i dobri'.

- Ne možemo još uvijek vjerovati! Drago nam je da toliko ljudi voli rock... - započeli su članovi benda Måneskin na presici za medije nakon pobjede u Rotterdamu nakon što su otvorili šampanjac kako bi proslavili.

- Pobjedu posvećujemo obiteljima, frendovima i fanovima - poručuje, još uvijek u šoku, glavni vokal benda Damiano David.

U početku je bilo je upitno hoće li uopće sudjelovati ove godine na Eurosongu, jer pandemija je satrla Italiju. A onda, potpuno neočekivano skočili su na prvo mjesto na kladionicama i odnijeli pobjedu iako im nacionalni stručni žiriji iz 39 zemalja Europe nisu bili toliko naklonjeni kao što su bili Švicarskoj i Francuskoj.

Hrvatski žiri u čijem su sastavu bili: Denis Dumančić, Luka Nižetić, Nika Turković, Antonia Matković Šerić i Monika Lelas Halambek, Italiji je dao 12 bodova, Islandu 10, Švicarskoj 8, Srbiji 7, Francuskoj 6, Izraelu 5, Rusiji 4, Malti 3, Litvi 2, a Portugalu 1 bod.

Preuzeto sa: Gitare.Info