»Vijesti - POSTOJI JOŠ JEDNA !!! Nova fotografija Roberta Johnsona - treća do sada poznata
»
  https://www.gitare.info/page.php?id=26107

Autor: Rudi, Dodano: 22-05-2020 08:55.
Do sada su bjavljene samo dvije fotografije Roberta Johnsona, čovjeka kojeg je Eric Clapton nazvao "najvažnijim bluesmanom koji je ikada živio!"
Na jednoj, legenda blues akustične gitare pozira s cigaretom koja mu visi s lijeve strane usta i ozbiljnim pogledom na licu.
U drugoj, koja se koristi za naslovnicu kompilacijskog albuma izašlog 1990. godine, sjedi na stolici u odijelu s prugama.

''Nova'' fotografija, snimljena je na portretnom štandu u Memphisu 1930-ih i pojaviti će se na naslovnici knjige ''Brother Robert: Growing Up With Brother Johnson'', što su ustvari memoari njegove polusestre, Annie Anderson.
U izvatku iz knjige podijeljene s Vanity Fair, Annie Anderson se prisjetila dana kad je fotografija snimljena.
"…Bilo je mjesta za izradu vlastitih fotografija u ulici Beale, u blizini ulice Hernando…", piše ona.
"Jednog dana kad sam imala 10 ili 11 godina šetala sam tamo sa sestrom Carrie i bratom Robertom. Sjećam se da je nosio njegovu gitaru i grickao dok smo šetali. To je bila nova stvar u gradu, samo uđeš, baciš novčić u utor, povučeš zavjesu, i fotografiraš se. Nije bilo fotografa, napravila sam sama svoju sliku. Brat Robert je ušao u kabinu i očito napravio par… "
Dok se veliki dio legende o Robertu Johnsonu uvijek vrtio oko toga da je navodno prodao dušu vragu na raskrižju, kao i njegove misteriozne smrti trovanjem u dobi od 27 godina, Anderson piše da novootkrivena slika nudi pogled na ljepši dio povijesti bluesmana Roberta Johnsona.
"…To pokazuje brata Roberta onako kako ga se sjećam - otvoren, ljubazan i velikodušan. Ne izgleda kao čovjek svih legendi, čovjek kojeg su opisali kao pijanca i borca ljudi koji ga zapravo nisu poznavali. Ovo je moj brat Robert…"

Preuzeto sa: Gitare.Info