Prava revolucija u pravo vrijeme – Sudar Percussion objavili sjajnu pjesmu

 • Datum: 11-01-2018 08:15
 • Autor: polak media
 • | 1
 • komentara Ispiši Stranicu
Vrhunski udaraljkaši Sudar Percussion uoči velikog koncerta u KD Vatroslav Lisinski 11. veljače predstavljaju sjajan singl i spot "Revolution". U pjesmi gostuju jedan od najboljih svjetskih violonista Stefan Milenkovich te karizmatični Božo Vrećo, odlični umjetnik world glazbe. Vrhunski spot potpisuju Sandra Mihaljević i Igor Ivanović, a glazbenu priču pjesme "Revolution" promatramo očima malog anđela slučajno palog u naš svijet u kojem ne snalazi. Produkciju pjesme potpisuje Branimir Mihaljević, tekst Božo Vrećo, a glazba je originalno djelo Jean Michel Jarrea.
"Mi smo uvijek otvoreni za nove suradnje i nove glazbene vidike i pravce. Kvaliteta i radost muziciranja nam je na prvom mjestu, kao i kontakt s publikom. Snimanje ovog spota je za nas jedan novi izlet i suradnja s ljudima koje jako cijenimo i poštujemo kao glazbenike i izvođače“, složili su se članovi Sudar Percussiona.

"Suradnja sa Sudar Percussion orkestra i sa Stefanom Milenkovićem je za mene bila pravo zadovoljstvo, na takvu prekrasnu kompoziciju Revolutions francuskog kompozitora M.J-a napisao sam divan tekst u kome se prožima i ljubavna poruka i uopće jedna globalna mantra kako ljubav zapravo mjenja revolucionarno svijet i nas same. Sretan sam zbog uspješne suradnje sa dečkima i sa Stefanom Milenkovićem te prijateljstva i suradnje sa Branimirom Mihaljevićem producentom ovog sjajnog projekta i Sandrom Mihaljević te Igorom Ivanovićem na sjajnom video uratku", istaknuo je Božo Vrećo.Božo Vrećo

Suradnju i sam spot komentirao je i Stefan Milenkovich.

„Našao sam izuzetno privlačnim izazov da se pridružim Sudar Percussion ansamblu i Boži Vreći u neobičnoj i svježoj obradi pjesme "Revolution" Jean-Michel Jarrea. Fascinantan mi je spoj elektronske muzike, energije i pulsa udaraljki, kao i mističnog etno ukusa violine i osobnost duhovno-emotivne estetike glasa. Kombinacija ovih elemenata daje fenomenalan, višeslojan i jedinstven umjetnički dojam“, rekao je.

Do sada neviđeni spoj elektronike, world glazbe i klasične virtuoznosti daje mashup sa snažnom porukom. Naime, izdavši izvorno tu skladbu prije točno 30 godina, Jarre je skrenuo pažnju na tada aktualna politička zbivanja koja smo i mi snažno osjetili, a danas ona u našem kontekstu govori o jednakosti svih ljudi bez obzira na vjersko, političko ili neko drugo opredjeljenje.

Koncert u Lisinskom svojevrsna je kruna projekta Oxygene započetog 2016. godine, kojim Sudarovci u originalnom zvuku obrađuju glazbu Jean Michel-Jarrea. Naslovna skladba projekta, "Oxygene IV", u izvedbi Sudar Percussiona primila je nevjerojatno pozitivne kritike ne samo od publike već i od samog Jean-Michela Jarrea i njegovog diskografa Francis Dreyfus Music, BMG France s kojima Sudarovci ostvaruju međunarodnu suradnju. Obradom dijela opusa velikog pionira elektroničke glazbe, Sudar ruši nove granice i radi veliki iskorak u promociji udaraljki u Hrvatskoj.

Spoj elektroničke glazbe i klasičnih udaraljkaških instrumenata novi je izazov ansambla i korak dalje u otvaranju glazbenih mogućnosti. Uz posebne audio vizualne spektakularne efekte, Mješoviti zbor iz Slovenije, trubača Darka Sedaka-Benčića i goste iznenađenja, Sudar će dvoranu pretvoriti u multimedijalnu iluziju, a posjetitelje ostaviti bez daha u neponovljivom multimedijalnom spektaklu.
Ulaznice je moguće kupiti na blagajni dvorane ili online na www.ulaznice.hr

» 1 komentara... Dodaj svoj!

XSARA kaže:

čak me sam početak podsjetio na....Mahavishnu,Eternitys Breath...intro...ali samo početak... .....

11-01-2018 19:11

ZADNJE NA FORUMU
 • Guitar War (mozda, ne znam)

  Komentirao: Glam Boogie

  Datum: 21-10 21:53

  Odgovora: 42

  Pogleda: 753

 • Relax don do it...

  Komentirao: Glam Boogie

  Datum: 21-10 15:45

  Odgovora: 4381

  Pogleda: 626383

 • Zvuk gitare kroz multieffect i razglas

  Komentirao: hagstrom

  Datum: 21-10 13:18

  Odgovora: 0

  Pogleda: 18

 • Kakvo pojačalo imate?

  Komentirao: Glam Boogie

  Datum: 21-10 13:09

  Odgovora: 2092

  Pogleda: 507333

 • Trgovine gitara

  Komentirao: Glam Boogie

  Datum: 21-10 13:04

  Odgovora: 16

  Pogleda: 2487