Predstavljanje ambicioznog i inovativnog glazbenog projekta Forest GIIPUJA u Vrbniku

 • Datum: 01-12-2017 09:32
 • Autor: 
 • | 0
 • komentara Ispiši Stranicu
U Vrbniku, u nedjelju, 03. prosinca u 17h, u prostoru Knjižnice obitelji Vitezić održat će se predstavljanje ambicioznog i inovativnog glazbenog projekta Forest GIIPUJA.

Damjan Grbac, kontrabasist iz Kastva s diplomom tršćanske jazz akademije, glazbenik je koji ne poznaje granice u interpretaciji istarske i primorske tradicionalne glazbe. Nakon dva snimljena nosača zvuka, GIIPUJA i GERBAZ GIIPUJA, projektom Forest GIIPUJA, u pratnji vrhunskih glazbenika, Damjan Grbac polazi u još jednu glazbenu avanturu. Stoljetna šuma Parka prirode Učka postala je pozornica i studio u kojem su Damjan Grbac na kontrabasu, Tonči Grabušić na bubnjevima, Andreas Marinello na saksofonu i Marko First na violini i sopilama priredili i snimili koncert za vilenjake, šumske stvorove, strašna bića i ponekog začuđenog planinara. Prekrasni kadrovi prirode i zvuk akustičnih instrumenata u šumskom ambijentu praznik su za uši i oči slušatelja, a virtuozne solo dionice i teme isprepliću se s ambijentalnom glazbom koja se stapa s prirodnim okruženjem.

Iz šume, mjesta gdje ambijent i zvuk djeluju maksimalno inspirativno, Damjan Grbac i projekt Forest GIIPUJA glazbu vraćaju u kontekst starih gradskih jezgri primorskog kraja kako bi oživjela u direktnom susretu sa zainteresiranom publikom. U nizu nadolazećih predstavljanja projekta, Forest GIIPUJA predstavit će se u Vrbniku ovu nedjelju, 03. prosinca u 17h, u prostoru Knjižnice obitelji Vitezić, stoljetnom središtu naobrazbe i kulture ovog povijesnog naselja nad morem.

Uvodnom prezentacijom u ugodnom društvu i intimnim glazbenim predstavljanjem, Damjan Grbac i Tonči Grabušić približit će nam projekt Forest GIIPUJA, a kako bi doživljaj bio potpun, u sklopu promocije ovog izuzetnog izdanja posjetitelji će imati priliku pogledati video Forest GIIPUJA u 5.1. surround zvuku kako bi svim osjetilima uronili u čaroban ambijent šume u kojoj je sniman ovaj nesvakidašnji projekt. Projekcija videa će u prostoru Knjižnice obitelji Vitezić biti postavljena sljedećih nekoliko dana te ju se može pogledati za radnog vremena Turističke zajednice Vrbnik.

Pokrovitelji ovog kulturnog događanja su Primorsko-goranska županija, Turistička zajednica općine Vrbnik i Općina Vrbnik. Ulaz u sklopu programa je slobodan.

Forest Giipuja @ Facebook

» 0 komentara... Dodaj svoj!

Još nema komentara
ZADNJE NA FORUMU
 • Koje gitare imate - 2018

  Komentirao: dusansk

  Datum: 21-03 14:50

  Odgovora: 14

  Pogleda: 491

 • Ukucavanje pragova

  Komentirao: Ad_slammer

  Datum: 20-03 21:04

  Odgovora: 11

  Pogleda: 178

 • Loop Varaždin

  Komentirao: brkoMO

  Datum: 20-03 14:44

  Odgovora: 13

  Pogleda: 581

 • Ibanez Gio humbucker setup?

  Komentirao: Ad_slammer

  Datum: 20-03 11:55

  Odgovora: 3

  Pogleda: 74

 • Pomoc oko zica za Akusticnu gitaru

  Komentirao: Dario37373

  Datum: 19-03 19:49

  Odgovora: 8

  Pogleda: 150