Malo informacija o agenciji Repeta

 • Datum: 03-01-2011 19:10
 • Autor: 
 • | 2
 • komentara Ispiši Stranicu
Krajem prošle godine (2010) pokrenuta je koncertna promoterska agenciju REPETA. (www.repeta.org) Osim promocije doljen avedenih sastava u regiji, agencija će se truditi promovirati bendove u Europi i Svijetu. Upravo smo u procesu prijevoda biografija i prezentacija bendova na različitim svjetskim jezicima te traženje koncerata u tim zemljama.

INFO O AGENCIJI

Koncertno promoterska agencija REPETA (dalje KPA Repeta) je mala nezavisna koncertna agencija osnovana početkom 2005.godine u Mostaru. Od samog početka trudili smo se da promovišemo alternativnu muzicku scenu jugoistočne Evrope kroz organizaciju koncerata, turneja, festivala, DJ i muzičkih večeri, radio emisija. U isto vrijeme organizovali smo koncerte za male evropske i nikad čuo! bendove.

U ovih 5 godina, dosad smo organizovali preko 300 koncerata za različite bendove iz ex YU, evrope i svijeta. U tom radu ostvarili smo veoma značajne kontakte sa različitim klubovima, nevladinim organizacijama, festivalima u regionu, Evropi i svijetu.

Nikad nismo bili agencija koja bi promovisala samo jedan određen sastav, trudili smo se da kroz prijateljski odnos sviju pomažemo i da na svaki upit i email odgovorimo i pomognemo ljudima koji su tražili od nas različite usluge. Takav odnos do posla i ljudi i doveo je do toga da imamo veliku mrežu muzičkih sastava koji nam vjeruju i koji žele sa nama sarađivati a sa iste strane i takav odnos do klubova i festivala je doveo do toga da smo počeli ozbiljno razmišljati o osnivanju jedne agencije koja ce se brinuti za promociju većeg broja muzičkih sastava kako je to slučaj u Evropi i Svijetu. Takođe u našem regionu koji je rastrzan i iscjepkan ratnim i poslijeratnim dešavanjima i nepovjerenjem, trudili smo se da budemo izvan svega toga te da podržavamo kvalitet bez obzira na nacionalnu i državnu pripadnost. Zato i osnivanje jedne ovakve agencije svakako se može smatrati kao otpor ludilu oko nas i ko je ko i ko je za koga.

Hoćemo da radimo, da promovišemo kvalitetnu muziku i bendove koji ih izvode!

Dragan Vuković, mini direktor KPA REPETA

www.repeta.org


Korisnici naših usluga 2005-2010

-Andrija, No rules, Sopot, Vuneny, Kreč, Izolanti (BiH), Otpisani, Izae, Fall Out Trio, Vlasta Popić, Poropati 67 (Hrvatska), Žoambo Žoet Workestrao, Nikki Louder, ŠKM Banda, Hexenbrutal, Dani Kavaš, Marko Brecelj (Slovenija), Kbo!, Svjetlana Spajić (Srbija), Daqui Dub, Joke, Zozophonic Orchestra, Uzul Prod, Fizzcus, Les Yeux De La tete, Jean Louis (Francuska), Trottel, Uzgin Uver (Mađarska), In delta Zhivago, Majmoon (Njemačka), Tokyo Sex Destruction (Španija), Duassemicolcheiasinvertidas (Portugal), Short Lived (Novi Zeland), The Violet hour, Barrahead (Danska), Micah blue Smaldone, Billy Gould, Midnight Thunder Express (USA) itd.

Muzički sastavi koje agencija promoviše su podijeljeni u 7 kategorija (alternativa, pop, r'n'r, jazz/fusion R.I.O., electro-d'n'b-disco, kantautori i hip hop crossover) a čine ih:

Andrija, Sopot, Vuneny, Sopot, Dbau, No Rules (Bosna i Hercegovina)

Virvel, Temple of the Smoke, Six Strings and piece of wood (Srbija)

Žen, Vlasta Popić, Ekt Ack, Mandelbrot Set, Cirkusum, Bobo Knežević, Poropati 67, Fall Out Trio (Hrvatska)

ŠKM Banda, Stekli Psi, Hexenbrutal, Dežurni Krivci, Žoambo Žoet Workestrao, Mart, Nikki Louder, Automassage, Dance Mamblita (Slovenija)

Majmoon (Njemačka)

Djevara (Engleska)

Les Yeux Dela Tete (Francuska)

» 2 komentara... Dodaj svoj!

baywatch kaže:

pozdrav agenciji i samo radite

03-01-2011 20:36

GoFgO kaže:

Nek im je sa srećom :)

04-01-2011 01:56

ZADNJE NA FORUMU
 • Relax don do it...

  Komentirao: XSARA

  Datum: 16-09 21:16

  Odgovora: 4586

  Pogleda: 662512

 • *Blic pitanja*

  Komentirao: Glam Boogie

  Datum: 14-09 07:18

  Odgovora: 3915

  Pogleda: 439795

 • Cort G110 elektricna gitara

  Komentirao: truli45

  Datum: 13-09 17:54

  Odgovora: 8

  Pogleda: 706

 • Upgrade gitare

  Komentirao: truli45

  Datum: 13-09 17:53

  Odgovora: 44

  Pogleda: 1659