Little Richard. Image credit: bunky's pickle.

Little Richard. Image credit: bunky’s pickle.

1964 – Chuck Berry

Chuck Berry je započeo svoju prvu ikad UK turneju u Astoria Theatreu u Londonu. Uz njega su kao podrška nastupali The Animals, The Swinging Blue Jeans, Karl Denver i the Nashville Teens.

1964 – Louis Armstrong

Louis Armstrong se popeo na prvo mjesto američke ljestvice singlova sa pjesmom “Hello Dolly”. To ga je učinilo najstarijim glazbenikom ikad koji je dosegao tu poziciju, sa 62 godine. 2011. je Tony Bennett sa 85 godina srušio taj rekord kada je njegov album The Duets došao do prvog mjesta.

1987 – Starship

Starship su započeli četiri tjedna dugu vladavinu prvim mjestom UK ljestvice singlova sa pjesmom “Nothing’s Gonna Stop Us Now”. Ko-autori pjesme bili su Albert Hammond i Dianne Warren. Sa 48 godina, pjevačica Starshipa Grace Slick bila je najstariji ženski izvođač na prvom mjestu te ljestvice. (Kasnije je to bila Cher sa pjesmom “Believe”, 1999.)

1998 – Jimmy Page

Jimmy Page se pojavio na američkom TV programu Saturday Night Live sa reperom Puff Daddyem, te su izveli svoju kolaboraciju “Come With Me” sa soudtracka za film Godzilla. Na pjesmi je sempliran riff iz pjesme “Kashmir” Led Zeppelina.

2020 – Little Richard

Little Richard je umro od raka kostiju. Imao je 87 godina. Njegovi najveći hitovi izašli su 1950-ih, a bio je poznat po svojim živopisnim nastupima i kičastim outfitima. Uz Chuck Berrya i Elvisa, bio je jedan od nekolicine glazbenika iz SAD-a koji su miješali blues, R&B i gospel, što je i dovelo do evolucije rock ‘n’ rolla. Prodao je više od 30 milijuna ploča širom svijeta, uključujući hitove kao “Good Golly Miss Molly”, “Lucille”, “Tutti Frutti” i “Long Tall Sally”