Elton John. Image credit: Ernst Vikne.

Elton John. Image credit: Ernst Vikne.

1968 – Elton John

Na povratku u UK nakon američke turneje i svoje posljednje gaže sa bendom Bluesology, klavijaturist Reginald Dwight je razmišljao o umjetničkom imenu koje bi mogao uzeti za svoju solo karijeru. U kabini aviona je ugledao članove benda Eltona Deana i Long John Badrya, te ih upitao smije li uzeti dijelove njihovih imena da smisli novo za sebe. Oni su mu dozvolili, i tako je rođen Elton John.

1977 – The Eagles

The Eagles su se popeli na prvo mjesto američke ljestvice singlova sa pjesmom “Hotel California”. Bio je to njihov četvrti broj 1 u SAD-u, a u UK-u se pjesma popela na osmo mjesto. “Hotel California” je osvojila Grammy za ploču godine 1978., a gitarski solo iz pjesme je Guitar Magazine proglasio 8. najboljim solom u povijesti. Čitatelji časopisa su ga proglasili najboljim gitarskim solom svih vremena.

1978 – Bob Dylan

90,000 karata je prodano u 8 sati za nastupe u Londonu u Earls Courtu, koji su bili dio nadolazeće Bob Dylanove turneje.

2000 – Britney Spears

Britney Spears se popela na prvo mjesto UK ljestvice singlova sa pjesmom “Oops!… I Did It Again”. Pjesmu su napisali i producirali hitmejkeri Max Martin i Rami Yacoub, koji su već surađivali s Britney na “…Baby One More Time”.

2006 – Snow Patrol

Snow Patrol su se popeli na prvo mjesto UK ljestvice albuma sa “Eyes Open”, njihovim četvrtim albumin. Postigli su prvo mjesto i u Irskoj i Australiji, a u SAD-u su došli do 27. mjesta.