Bee Gees. Image credit: John.

Bee Gees. Image credit: John.

1965 – The Rolling Stones

U hotelskoj sobi u Clearwateru na Floridi, Mick Jagger i Keith Richards su smislili početni gitarski riff za pjesmu “(I Can’t Get No) Satisfaction”, nakon što je Richards kupio Gibson fuzz pedalu istog dana. Pjesma se smatra jednom od najvećih rock pjesama ikad snimljenim. Rolling Stone ju je proglasio drugom najvećom pjesmom svih vremena na svojoj listi The 500 Greatest Songs of All Time.

1973 – Paul Simon

Paul Simon je krenuo na svoju prvu ikad turneju bez partnera Arta Garfunkela. The Jesse Dixon Singers su mu bili prateći bend za vrijeme nastupa. Turneja je obišla Ameriku i Europu, te je snimljena i objavljena kao “Live Rhymin’”.

1978 – Bee Gees

Soundtrack za film Saturday Night Fever je započeo 18 tjedana dugu vladavinu prvim mjestom UK ljestvice najprodavanijih albuma. Popeo se i na prvo mjesto u SAD-u. Na albumu se nalazi sedam pjesama koje izvode Bee Gees, a sveukupno se prodao u više od 30 milijuna primjeraka.

1995 – Oasis

Oasis su ostvarili svoj prvi broj 1 singl u UK-u sa pjesmom “Some Might Say”. To je bio prvi singl sa njihovo drugog albuma (What’s the Story) Morning Glory?. Navedena pjesma je također posljednja na kojoj je svirao prvi bubnjar benda Tony McCarroll.

2002 – Otis Blackwell

Američki tekstopisac i producent Otis Blackwell je umro od srčanog udara. među pjesmama koje je napisao nalaze se klasici kao “All Shook Up”, “Return To Sender”, “Don’t Be Cruel”, “Great Balls Of Fire” i “Fever”. Pjesme koje je Blackwell napisao su se sveukupno prodale u više od 185 milijuna primjeraka.