Eminem. Image credit: Sebastian Vital.

Eminem. Image credit: Sebastian Vital.

1961 – Del Shannon

Del Shannon bio je na prvom mjestu UK ljestvice singlova s ​​’Runaway’. Njegov jedini broj 1 u Velikoj Britaniji i prvi od 14 britanskih Top 40 hitova.

1985 – David Bowie

David Bowie i Mick Jagger snimili su verziju hita Marthe Reeves i Vandellas iz 1964. ‘Dancing In The Street’ za nadolazeći događaj prikupljanja sredstava Live Aid. Singl je postao br.1 britanski hit. Prvobitni plan bio je izvođenje pjesme zajedno uživo, s Bowiejem na stadionu Wembley, a Jaggerom na stadionu Johna F. Kennedyja, sve dok se nije shvatilo da će satelitska veza uzrokovati kašnjenje od pola sekunde, osim ako bi Bowie or Jagger oponašali svoje doprinose, što nijedan umjetnik nije bio spreman učiniti.

1999 – Michael Jackson

Michael Jackson zadobio je teške modrice nakon što je pao s više od 15 metara visine kada se srušio most tijekom koncerta na Olimpijskom stadionu u Münchenu. Jackson je u trenutku nesreće pjevao ‘Earth Song’.

2000 – Eminem

Eminemova majka otišla je na sud zbog klevete u građanskoj tužbi vrijednoj 10 milijuna dolara (5,8 milijuna funti), nakon što je izuzela rečenicu “My mother smokes more dope than I do” iz sinovljevog singla “My Name Is”.

2003 – Beyonce

Pjevačica grupe Destiny’s Child Beyonce započela je petotjednu utrku na 1. mjestu UK ljestvice albuma s ‘Dangerously In Love’, koji je  također broj 1 album u SAD-u.