Belinda Carlisle. Image credit: Leo Reynolds.

Belinda Carlisle. Image credit: Leo Reynolds.

1963 – Chuck Berry

The Rolling Stones su snimili svoju verziju Chuck Berryeve pjesme “Come On” u Olympic studiju u Londonu. To je postao njihov prvi singl, a službeno je izašao 7. lipnja iste godine u izdanju Deca Recordsa.

1969 – Led Zeppelin

Led Zeppelin su se po prvi put pojavili na UK ljestvici najprodavanijih albuma sa svojim debitantskim albumom. Ušli su na ljestvicu na šestom mjestu, a sveukupno je album tamo proveo 71 tjedan. Album je snimljen u 36 sati te se danas smatra jednim od najvažnijih prvih albuma u rock glazbi općenito. Stvorio je u potpunosti novu interpretaciju Rock and Roll žanra sa inovativnim glazbenim stilovima i tehnikama snimanja.

1985 – Belinda Carlisle

Članice grupe The Go-Go’s su objavile da se grupa raspada. Prije nego su se ponovno ujedinile u kasnim 90-ima, članice Belinda Carlisle i Jane Wiedlin su pokrenule uspješne solo karijere.

1986 – Falco

Falco se popeo na prvo mjesto UK ljestvice singlova sa pjesmom “Rock Me Amadeus”. Postao je prvi ikad austrijski izvođač koji je imao pjesmu na prvom mjestu ljestvice singlova u UK-u i SAD-u. Falco je poginuo 6. veljače 1998., kada se autom sudario sa busom u Dominikanskoj republici. Kasnije se otkrilo kako je vozač autobusa vozio prekomjernom brzinom te je odslužio 3 godine u zatvoru. Falco je prodao preko 20 milijuna albuma i 15 milijuna singlova, što ga čini najprodavanijim austrijskim pjevačem svih vremena.

2000 – Michael Bolton

Michael Boltonu je odbijena žalba na sudsku presudu kojom se odredilo da je iz pjesme Isley Brothersa ukrao dijelove svog hita “Love Is a Wonderful Thing” iz 1991. Bolton je zatražio ponovno suđenje nakon što je sud još 1994. odredio da se radi o plagijatu, te je nakon ove odbijene žalbe morao Isley Brothersima isplatiti iznos od 5.4 milijuna dolara. Pjesma je bila jedan od njegovih najvećih hitova.