Lijevo: Morrissey. Desno: Johnny Marr. Image credit: Guanaco

Lijevo: Morrissey. Desno: Johnny Marr. Image credit: Guanaco

Nakon posljednje svađe sa bivšim kolegom iz “The Smiths-a”, Johnny Marr se zakleo kako više nikad neće surađivati s Morisseyem.

U intervjuu za BBC Radio 2, Marr je izjavio kako nema šanse da nastavi privatni ni profesionalni odnos sa Morisseyem. Kaže kako su zadnji put razgovarali prije “18 ili možda 15” godina.

Njihov posljednji sukob dogodio se nakon što je Morissey zamolio Marra da ga prestane spominjati u intervjuima. Objavio je dugo otvoreno pismo u kojem se obratio Marru: “Možeš li, molim te, pričati o svojoj karijeri, svojim vlastitim nezaustavljivim solo postignućima i svojoj glazbi? Ako možeš, molim te izostavi mene iz toga.”

Marr nije ostao dužan te je napisao svoj Instagram post u kojem je bocnuo Morriseya: “Otvoreno pismo se ne koristi od 1953., danas se sve svodi na društvene mreže. Čak je i Donald J. Trump shvatio to. Također, tvoje spominjanje fake newsa je malo previše 2021., zar ne?”

Marr je u intervjuu komentirao kako se osjetio napadnutim, te da se morao obraniti. Misli da ga je Morissey htio uvrijediti svojim pismom, te da samo traži pažnju.

Ostaje nam vidjeti hoće li se držati svoje riječi, ili nas očekuje pomirenje u budućnosti.

Izvor:  https://www.nme.com/news/music/johnny-marr-says-theres-zero-chance-hell-work-with-morrissey-again-3173126