Gitara/e vaših snova

Stranica 123 od 252
Prva<120121122123124125126>Zadnja
Strat04
Online status:

Korisnici
Pošalji PP
4514 odgovora
Država:
Grad: Osijek
Godine: 39
Hvala:   85   puta!
#220264 u 19-02-2012 14:17 GMT+01 sat :


[img][URL=http://imageshack.us/photo/my-images/408/americanspecial01.jpg/][IMG]http://img408.imageshack.us/img408/4309/americanspecial01.jpg[/IMG][/URL]

Uploaded with [URL=http://imageshack.us]ImageShack.us[/URL][/img]

Imam Candy Apple Red verziju ali bi mogao i ovu Vintage White...


Netko radi što zna a netko zna šta radi...
Ad_slammer
Online status:

VIP
Pošalji PP
7758 odgovora
Država:
Grad: Zagreb
Godine: 29
Hvala:   194   puta!
#220444 u 21-02-2012 10:49 GMT+01 sat :


Citat
# Strat04 :
/quote]

Kod Fendera na nekim modelima imaš S1 Switch kojim splitaš Pickupe, neki Telecasteri imaju String Thru body, imaš modele sa HSS, HH, HSH konfiguracijama Pickupa, imaš modele sa fiksnim, floating i full floating mostovima, imaš gitare od jasena, lipe, johe, mahagonija, koe... vratove imaš od javora, mahagonija, sa fingerboardom od palisandera, javora, pau ferro... Imaš obične Single Coile (nekoliko modela), humbuckere, Noiselesse a sada od nedavno i pickup sa tri jezgre..., TBX, Lace Sensor.... Toliko o svestranosti koje Fender "nema u svojoj ponudi".... Istina, Gibson strašno zaostaje u toj priči ali opet... Onaj tko kupuje Gibsona zna i šta kupuje...

E sad... Da se i mi razumijemo... Schecter koji je tebi poznat nema baš toliko dodirnih točaka sa starim Schecterom tako da ti ne stoji ni teorija o cijeni. Baš u mojoj blizini jedan gospodin ima starog Schectera (Stratocaster) koji vrijedi polovan nekih 2000€... Na još nekoliko tih starih, i vrlo skupih, modela sam dosta sviruckao. Današnji Schecteri su odlične gitare i to stoji kao i kip slobode ali su ipak jako puno rezali na kvaliteti u odnosu na prijašnje modele. E sad... Usporedi neke stare modele Schectera i Fendera iz tih godina i vrlo lako ćeš vidjeti koliko su bili skuplji a manjeg spektra zvuka... I po toj stavci ti teorija pada u vodu...

Schecter su odlične gitare i stvarno imaju odličan odnos uloženo dobiveno ali to baš i nisu gitare za "cijeli život", jednostavno nemaju takvu reputaciju kao Fender i Gibson jel ako samo malo bolje pogledaš sve te gitare su svojevrsni spoj Fendera i Gibsona ali opet s nekom konfekcijskom notom... Nitko ti ne poriče kvalitetu Schectera ali neke stvari ćeš već shvatiti i sam kad napuniš dvadesetak godina sviranja i par tona gitara koje će ti proći kroz ruke...

Usput, drago mi je da si barem krenuo od dobrih gitara za razliku od podosta cicibana koji kreću od cortova, konzumklada i sličnih igrački pa ih dižu u nebesa...


sve je meni ovo jasno već sada, ali riječ i je bila u tome koja gitara je bolja kad se gleda uloženo/dobiveno, a nemam trenutno para za nešto sa imenom fender ili gibson i da je bar standardne serije :D

meni se sviđaju ovi epiji g-400 custom u ovoj krem, white verziji isto tak i ova:




Pizvo
Online status:

Moderator
Pošalji PP
3380 odgovora
Država:
Grad: Sisak
Godine:
Hvala:   14   puta!
#220446 u 21-02-2012 11:14 GMT+01 sat :


Taj LTD (Viper 1000) je jako fina gitarica, sviruckao sam na jednom primjerku u Music Centru kad su bili na akciji. Masivan komad mahagonija, sustain do preksutra, Seymour Duncani Custom 5/59 koji ubijaju, jedino što je vrat bejzbol palica - meni paše, leži u ruci fino, al mnogima je odbojno (slično kao i dosta Schectera na kraju krajeva). Bolja od Gibson SG Speciala po meni, al zapravo bliža LPu po karakteru.


Strat04
Online status:

Korisnici
Pošalji PP
4514 odgovora
Država:
Grad: Osijek
Godine: 39
Hvala:   85   puta!
#220516 u 21-02-2012 17:16 GMT+01 sat :


@aj45045.............. Onda kažeš da nemaš novaca za Fendera, Gibsona i slično a ne dizati nešto toliko u nebesa... Ponavljam se ali nema veze... Schecter je jako dobar po pitanju uloženo / dobiveno ali kao i svaka takva marka nije baš toliko dugoročna investicija kao u legendarne brandove koji vrijede sada, vrijedili su prije i vrijedit će uvijek... Slikovito..., imao sam dobar broj Fender Stratocastera i ni na jednom nisam izgubio ni lipe, u najmanju ruku sam vratio isti novac koji sam i dao za njega...


Netko radi što zna a netko zna šta radi...
Glam Boogie
Online status:

Moderator
Pošalji PP
9692 odgovora
Država:
Grad: Zara
Godine: 15
Hvala:   62   puta!
#220519 u 21-02-2012 17:32 GMT+01 sat :


To jest, da se slikovito izrazim jednom Stradivari uvijek Stradivari, normalno tu mislim na poznate i naravno skupe,opet kako za kog i koliko sreće ili snlažljivosti, odricanja bilo potrebno za takvu gitaru.Ja da radim, sigurno bi dio plače išao sa strane za nešto ala Gibson ili bar Fender, jer Gibson više volim, što je opet pitanje sreće,jesi li u mogučnosti odvajati za tako što, kao što je gitara.Gitara za cijeli život, što bi rekli.Nije da nisam imao takvih prilika,podosta, ali u to vrijeme mi je sviranje bilo nekako, nije mi ni padalo na pamet da opet sviram. A sad kad sviram, iako iz hobija volio bi i dobar komad, ali sad nema takvih prilika, ali ako se pruži,hop,ovaj put je moram čopiti, jer više teško da imam što čekati.

Dodano nakon 4 minute

Citat
# Strat04 :
img][URL=http://imageshack.us/photo/my-images/408/americanspecial01.jpg/][IMG]http://img408.imageshack.us/img408/4309/americanspecial01.jpg[/IM[/URL]

Uploaded with [URL=http://imageshack.us]ImageShack.us[/URL][/im

Imam Candy Apple Red verziju ali bi mogao i ovu Vintage White...


Mislim da je ovo lijepa gitara ali i candy apple red je lijepa boja,samo eto taj tip s tim tremolom i hambom mi se baš i ne sviđa,što ne znači da je nebih kupio po prihvatljivaoj cijeni, iako vjerujem da je podosta skuplja od "klasične" verzije Fendera.
Nešto kao što ima Bay, i s velikim headstockom, bi zadovoljilo moje apetite.


Tko pod drugim jamu kopa
fiziči je radnik

GoFgo-O Cesare I Saloute You!!
Strat04
Online status:

Korisnici
Pošalji PP
4514 odgovora
Država:
Grad: Osijek
Godine: 39
Hvala:   85   puta!
#220533 u 21-02-2012 19:26 GMT+01 sat :


Hehe... Candy apple red Stratocastera HSS / FR sam sanjao punih 18 godina... Osobno mi je CAR daleko najljepša boja (i inače, ne samo na gitarama) ali mi je "na drugom mjestu" Vitange White... I da..., na moju žalost, dosta je skuplja od "klasičnog Fendera" a na moju , još veću, žalost, taj model se proizvodio samo od 2001.g. do 2004.g. (moja je sreća što sam ugrabio zadnju koja je stizala u Evropu).

Usput, ako voliš Large Headstock (70' Style) moja preporuka je Classic 70' MIM koji je odlična gitara a ima prihvatljivu cijenu. Općenito je Fender napravio odličan posao sa tom MIM Classic serijom...


Netko radi što zna a netko zna šta radi...
Ad_slammer
Online status:

VIP
Pošalji PP
7758 odgovora
Država:
Grad: Zagreb
Godine: 29
Hvala:   194   puta!
#220559 u 22-02-2012 01:01 GMT+01 sat :


Citat
# Strat04 :
aj45045.............. Onda kažeš da nemaš novaca za Fendera, Gibsona i slično a ne dizati nešto toliko u nebesa... Ponavljam se ali nema veze... Schecter je jako dobar po pitanju uloženo / dobiveno ali kao i svaka takva marka nije baš toliko dugoročna investicija kao u legendarne brandove koji vrijede sada, vrijedili su prije i vrijedit će uvijek... Slikovito..., imao sam dobar broj Fender Stratocastera i ni na jednom nisam izgubio ni lipe, u najmanju ruku sam vratio isti novac koji sam i dao za njega...


pa nisam dizao samo sam pitao da čujem mišljenje i iznio sam svoje, a reci jesi to kupovao polovne stratove jer ne vjerujem da si dobivao para koliko novi vrijede?

Dodano nakon 49 minute

Citat
# Strat04 :
/quote]
Usput, drago mi je da si barem krenuo od dobrih gitara za razliku od podosta cicibana koji kreću od cortova, konzumklada i sličnih igrački pa ih dižu u nebesa...


ma krenuo sam ja pred godinu i pola što se tiče kupovine, u temi "kako je gas djelovao u 2011. g" možeš vidjeti šta sam ve imao, a i probao sam puno gitara i niže i srednje i više klase tak da nije da ništa ne znam ;)


Strat04
Online status:

Korisnici
Pošalji PP
4514 odgovora
Država:
Grad: Osijek
Godine: 39
Hvala:   85   puta!
#220570 u 22-02-2012 07:03 GMT+01 sat :


Da, polovni su u pitanju. Jedino sam svog Speciala uzeo novog 2004.g. a od onda (i do onda) još nisam naletio na istog u oglasima...


Netko radi što zna a netko zna šta radi...
pekki
Online status:

Moderator
Pošalji PP
5624 odgovora
Država:
Grad: Zadar
Godine: 33
Hvala:   49   puta!
#220582 u 22-02-2012 12:20 GMT+01 sat :


strat04, jedno pitanje, palo mi je na pamet kao plauzibilna ideja

jel moguće da je ton malo ''deblji'' na stratu sa fr-om zbog same njegove masivnosti?
jel ima osjetnije razlike u zvuku ako bi probao usporediti dvije iste gitare, samo staviti fr i vintage trem kao varijable?


Pizvo
Online status:

Moderator
Pošalji PP
3380 odgovora
Država:
Grad: Sisak
Godine:
Hvala:   14   puta!
#220590 u 22-02-2012 15:13 GMT+01 sat :


Zapravo - zbog prirode floyd mehanizma bi rekao da ista gitara s floydom umjesto vintage tremola zvuči tanje.


Strat04
Online status:

Korisnici
Pošalji PP
4514 odgovora
Država:
Grad: Osijek
Godine: 39
Hvala:   85   puta!
#220601 u 22-02-2012 16:51 GMT+01 sat :


Kad bi govorili o istom Fender Stratocasteru sa Vintage Tremolom i da onda na taj isti Stratocaster ugradimo Floyd Rose onda se može reći da bi zvuk bio nešto tanji ali ništa predrastično i što se ne može kompenzirati sa bass potenciometrom na pojačalu (imao sam takvu gitaru na koju sam stavio Floyd). Ako uzmeš recimo MIA Standard Stratocastera (znači, Tremolo) i usporediš sa mojim Specialom onda moj Special ima znatno više Sustaina i ne zvuči tanje. Znatnu ulogu ima i sama masa gitare. Btw... Gitare sa Vintage tremolom generalno bolje rezoniraju pošto Floyd Rose sistem "lebdi" iznad tijela gitare dok Vintage Tremolo u najvećem broju slučajeva leži na samom tijelu i time pridonosi boljoj rezonantnosti gitare (samim tim djeluje i pozitivno na Sustain). Na gitari sa Vintage Tremolom se isplati skinuti lak ispod Tremola i na spoju vrata i tijela (i na tijelu i na vratu). Zvuk time postaje malčice "drveniji" i prirodniji. Takvu gitaru imam pa također znam iz prve ruke. Ista ta moja gitara je bila i potpuno bez laka i doslovno je pjevala ali sam ju na kraju ipak prelakirao (opet je ispala bolja nego sa tvorničkim poliuteranom jel je novi lak 0,6 mm debel dok je originalni bio preko 1mm)...


Netko radi što zna a netko zna šta radi...
pekki
Online status:

Moderator
Pošalji PP
5624 odgovora
Država:
Grad: Zadar
Godine: 33
Hvala:   49   puta!
#220624 u 22-02-2012 19:47 GMT+01 sat :


zbilja, zaboravio sam na to kad sam pitao, težina tremolo/fr mehanizma je tu onda zanemariv faktor skoro ako mislimo samo na ''debljinu'' tona...ali eto, kažeš da tvoja sa fr-om ima znatno više sustaina, pa eto...

pitao sam to zato jer sam mislilo da fr utječe na taj distinktivno-prepoznatljiv strat ton kojeg obožavam, pa nikad nisam
ni gledao (čitaj: želio) gitare takvog tipa : )

neka, zanimljivo.

a što se tiče tremolo-blokova koje ljudi iza stavljaju, jel imaš iskustva s time?

pitam također znatiželje radi, ne planiram to raditi na svojim gitarama : D


Strat04
Online status:

Korisnici
Pošalji PP
4514 odgovora
Država:
Grad: Osijek
Godine: 39
Hvala:   85   puta!
#220640 u 22-02-2012 21:42 GMT+01 sat :


hmm... Vintage Tremolo daje prepoznatljivi Strat Sound i o tome jednostavno nema rasprave ali... Moja gitara je nešto malo teža od Standard Stratocastera (kamo sreće da je savršeno izbalansirana jel bi mi inače kralježnica gadno trpila) tako da taj prepoznatljivi zvuk unatoč Floyd Roseu kompenzira sa težinom tijela.
Oko same promjene bloka tremola nemam nešto pretjerano iskustva (tek nekoliko komada) ali i iz to malo mogu reći da utječe na ton. Veća masa bloka daje nešto masivniji, deblji i rezonantniji ton. E sad... u zavisnosti od materijala bloka tremola ne bi puno mogao reći pošto nisam nešto obraćao previše pažnju kod ugradnje (zamjene) istih a i nisam ih baš ugrađivao u isto vrijeme da bi mogao kompetentno suditi.
Uglavnom, iz iskustva mogu tvrditi da veća masa gitare ili nekog njenog sastavnog djela može utjecati na Sustain. Pored toga... Samo promjena bloka tremola, samo skidanje laka sa spoja vrata i tijela ili bilo koja odrađena sitnica kao sama po sebi neće nešto previše utjecati na ton ali spoj nekoliko "čarobnih napitaka" itekako daje osjetnu razliku u tonu gitare.

da ne bi bilo neke zabune, ja u 90% slučajeva pišem o Stratocasterima jel mi ih je stvarno ogroman broj prešao preko ruku (što setupa, što sviranja, popravaka, imao...) tako da možda neke stvari i ne vrijede generalno za GIbson Les Paul gitare (tu sam daleko "najslabiji" pošto mi ih je detaljno prešlo preko ruku možda trideset, četrdeset uvrh glave)...


Netko radi što zna a netko zna šta radi...
Glam Boogie
Online status:

Moderator
Pošalji PP
9692 odgovora
Država:
Grad: Zara
Godine: 15
Hvala:   62   puta!
#220684 u 23-02-2012 12:32 GMT+01 sat :


Samo??30-40 pih.


Tko pod drugim jamu kopa
fiziči je radnik

GoFgo-O Cesare I Saloute You!!
Strat04
Online status:

Korisnici
Pošalji PP
4514 odgovora
Država:
Grad: Osijek
Godine: 39
Hvala:   85   puta!
#220716 u 23-02-2012 16:41 GMT+01 sat :


Citat
# Glam Boogie :
amo??30-40 pih.


A čuj, s obzirom na broj Fender Stratocastera koji su mi prešli preko ruku je to ništa... A još uzmi u obzir da me LP uopće ne zanima pa ti je sve jasno... Ja bi dao ne znam kakvog LP-a za Standard Stratocastera, jednostavno me ne zanimaju.


Netko radi što zna a netko zna šta radi...