1. Otvoreno gitare.info Natjecanje

Stranica 4 od 6
<123456>
Miracle
Online status:

Korisnici
Pošalji PP
550 odgovora
Država:
Grad: Novi Sad
Godine:
Hvala:   0   puta!
#195401 u 16-07-2011 18:56 GMT+01 sat :


Mnogo mi se svidja ova ideja sve ukupno,narocitno organizacija ovog puta.
Utoliko mi se svidja,da cu da brze-bolje nabavim neku malo bolju opremu za snimanje.

Duh Ratnika-Nothing else matters,cvrsto odsvirano,skinuto kako treba,sound solidan.Fristajl,imas dobrih delova,ali i meni je kao sto je shino napomenuo malo preostar sound.Svideo mi se pokusaj pravljenja main theme-a kao i wah,samo napred!


ex lukarhcpfan

Blade Texas Standard Pro
Line 6 Pocket POD
Dunlop CryBaby GCB-95
DZAJO555
Online status:

Korisnici
Pošalji PP
33 odgovora
Država:
Grad: Skopje
Godine:
Hvala:   0   puta!
#195411 u 16-07-2011 21:04 GMT+01 sat :


Eve i od mene


You shook me
http://soundcloud.com/dzajo555/you-shook-me-all-night-long

Metallica - Nothing else matters
http://soundcloud.com/dzajo555/2-nothing-else-matters-solo

Freestyle Solo
http://soundcloud.com/dzajo555/freestyle-solo


Duh_ratnika
Online status:

Korisnici
Pošalji PP
178 odgovora
Država:
Grad: Šibenik
Godine: 49
Hvala:   0   puta!
#195413 u 16-07-2011 21:11 GMT+01 sat :


Hvala puno na komentarima,a sound je sad vise manje stvar ukusa...drago mi je da vam se svida. :D

Pozdrav :)


Nije nas ostavio Bog!
GitaristBroj1
Online status:

Korisnici
Pošalji PP
804 odgovora
Država:
Grad: Split
Godine:
Hvala:   23   puta!
#195419 u 16-07-2011 21:20 GMT+01 sat :


najvise mi se svida dzajin freestyle solo,najkreativniji i najoriginalniji,svaka cast


XSARA
Online status:

Moderator
Pošalji PP
4416 odgovora
Država:
Grad: Rijeka
Godine:
Hvala:   86   puta!
#195428 u 16-07-2011 22:36 GMT+01 sat :


evo malo na brzinu...
@a4format(bit će kakav tehničar?),
sve ok, možda mi je najbliži kod ACDC-ušao je malo u njihov duh-žestinu, mada je malo pretjerao ponegdje sa zvukom....imaš dobru ideju-temu za freestyle koji si uspio ponavljati-odvrtiti u te 2 i nešto minute a da ne dosadi..
@duh ratnika...
za tvoj freestyle rekao bih slično što i nbedeku-pametno,jednostavno, kontrolirano,čisto, a dao si malo oduška i brojalici tamo pred kraj, sve u svemu dobar ...ono, kao da ti je netko dao da napišeš zadaću-uvježbaš etidu, i ti si to napravio za skoro pa 5...
@dzajo555..
u freestylu si lutao, uglavnom si izvan matrice i tonaliteta....
Sutra ćemo valjda više...aaahhhh


...and then one day you find .....
AlemTalic
Online status:

Korisnici
Pošalji PP
5 odgovora
Država:
Grad: Sisak
Godine: 49
Hvala:   0   puta!
#195429 u 16-07-2011 22:52 GMT+01 sat :


ja se ispricavam sto ovolko kasnim... fax, putovanje u varazdin na komisiju u 2 navrata, i jutros pad windowsa, totalan...
Trazim spremljene presetove, cubase ovo ono, pa cu veceras stavit sve 3.. Iako moram rec da, mozda cak i sramota, al osim neceg sto nemozes izbjec, tipa highway 2 hell, ja stvarno neznam nista od acdc-a jer nevolim nesta takvo, tako da.. iako je to po mom misljenju, najlaksi zadatak, bit ce s moje strane lose odradjen sta se feelinga tice..
Isprike jos jednom


An amateur practices until he can get ir right, a professional practices until he can't get it wrong
DZAJO555
Online status:

Korisnici
Pošalji PP
33 odgovora
Država:
Grad: Skopje
Godine:
Hvala:   0   puta!
#195444 u 17-07-2011 01:29 GMT+01 sat :


Citat
# GitaristBroj1 :
mi se svida dzajin freestyle solo,najkreativniji i najoriginalniji,svaka cast


Ne ocekuvav vakov komentar fala :)


AlemTalic
Online status:

Korisnici
Pošalji PP
5 odgovora
Država:
Grad: Sisak
Godine: 49
Hvala:   0   puta!
#195445 u 17-07-2011 02:08 GMT+01 sat :


http://soundcloud.com/a-talic/freestyle

Freestyle

http://soundcloud.com/a-talic/nothing-else-matters

Nothing else matters

Zasad nestignem dalje , ako sam dobro shvatio do 17.og u 17 popodne, trebao bi stici ujutro , isprike ponovo.


An amateur practices until he can get ir right, a professional practices until he can't get it wrong
pekki
Online status:

Moderator
Pošalji PP
5624 odgovora
Država:
Grad: Zadar
Godine: 33
Hvala:   49   puta!
#195452 u 17-07-2011 10:48 GMT+01 sat :


Aleme, izričito sam naglasio:

2. Sve 3 snimke moraju biti ostavljene u ovaj topic istovremeno, ne jedna po jedna.

No dobro, neću te previše pilati zbog toga. Drago mi je da sudjeluješ, imaš danas do 17:00 vremena
da ostaviš i You shook me all night long.

Duh_ratnika, ako si preslušao snimke npr. nbedeka i a4formata, sigurno si primjetio koliko se njihov sound razlikuje
od tvoga. Argument ''to je stvar ukusa'', apsolutno stoji. Upravo na temelju ''ukusa'' ti ljudi zasada komentiraju
kako ti je sound ''rižast''. Govoriti da je nešto stvar ukusa nema veze ni sa dobrim ni sa lošim soundom, već
upravo sam subjektivnom procjenom onoga što bi taj sound, po njima, trebao biti. Dakle, molim te, nemoj poticati rasprave
koje će ići u tome smjeru. Tu i jesmo da RASPRAVLJAMO O UKUSIMA, svatko tko misli da je drugačije, opasno se vara.

------

Još se čekaju snimke ovih koji su se prijavili, nadam se da neće spavati do podne : )


slavac
Online status:

Moderator
Pošalji PP
1385 odgovora
Država:
Grad:
Godine:
Hvala:   3   puta!
#195487 u 17-07-2011 14:31 GMT+01 sat :


momci, ovako, nisam u mogucnosti snimiti zbog tehničkih razloga -.- hvala na rauzmjevanju i znam koje su posljedice, nije vazno.


pekki
Online status:

Moderator
Pošalji PP
5624 odgovora
Država:
Grad: Zadar
Godine: 33
Hvala:   49   puta!
#195489 u 17-07-2011 14:38 GMT+01 sat :


slavac, nemaš problema...makar si javio normalno da neće snimit ; )

žao mi je što ne sudjeluješ, probaj to srediti za drugi put.


shin0
Online status:

Korisnici
Pošalji PP
577 odgovora
Država:
Grad: Petrinja
Godine:
Hvala:   0   puta!
#195494 u 17-07-2011 14:53 GMT+01 sat :


Vidim stigle nove snimke :D

@DZAJO555: Dzajo za freestyle iako si izvan tonaliteta, neki tonovi čaki pašu, ali da si fulao tonalitet, pošteno bome hehe, za you shook me, mislim da bi još jednom trebao pogledati kako pjesma ide, jer fušaš, i to dosta, u versu i refu, doduše provjeri i kako si naštiman, imam osjećaj da si tu bio izgubljen, solo, eh, poraditi, imaš dobrih momenata, i malo je pretih, vježbati i vježbati je moj savjet, i slušati prije svega, za nothing else matters, kad je krenuo onaj uvod s onim bendanjem imao sam osjećaj moćno, a onda dalje, poraditi još na njemu, ok je, zbilja je, ali još poraditi, što se sounda tiče, dosta oštar, ali ok, još će sve to doći s vremenom, ali zbilja savjet:vježbati i slušati

@Alem_Talic: ostavi se jacksona i tih svih pila koje imaš u svojem posjedu, ili promjeni pickove, iako mislim da si osoba koja može uhvatiti dobar sound i koja može s puno boljom gitarom postići ono što želiš, na freestyelu imam osjećaj ili da si raštiman, iako mislim da bi bendove trebao poraditi još, jer mi zvuče nedovršeni, mislim fali još da bend bude izveden u potpunosti, i imaš momenata koji su meni odlični, koji ipak pokazuju da imaš ideje, samo treba još raditi na tome, za nothing else matters, ok je, čisto ok, ali uvijek može bolje, savjet isti kao i za dzaju, sjesti i vježbati, i sve će leći na mjesto, a sad ostalo je na tebi, i naravno preporučam da se ne treba ograničavati samo na metal ili rock ili bilo koji tip glazbe, već istraživati, to je ono što kompletira gitarista, ne samo soundom nego i idejom, a za you shook me, očekujem barem pokušaj, ne mora sad to bit tip top, snimi pa šta bude, pomoći će ti i bit će ti korisno, vjerovao ili ne

Toliko od mene o tome, još je jedan natjecatelj ostao pa jedva čekam i njegovo čuti, zasad imam favorita, malo i dvojim, ali ono, vidjet će se što će glavni suci odlučiti :)


Solo, I'm a soloist on a solo list
Al live, never on a floppy disk

Gear: Harley Benton GA5
Boss DS2 Turbo Distortion
Squire Standard Stratocaster (2x Fender fat 50 custom single coil and SD sph 90)

http://soundcloud.com/shin0-and-fusi0n-taxi
http://www.myspace.com/mrshin0
AlemTalic
Online status:

Korisnici
Pošalji PP
5 odgovora
Država:
Grad: Sisak
Godine: 49
Hvala:   0   puta!
#195510 u 17-07-2011 17:43 GMT+01 sat :


Znaci, jos jednom isprike, nista od entrya, nisam stigao rjesit na vrijeme , pretrpan sam al eto.
Isprike, isprike.. Iduci put valjda .

Shin0 , da, imam jacksone u posjedu, ali nemam opremu doma , trenutno imam samo cort x10 sa njegovim stock pickupovima, i vratom koji je malo kriv , i pun mrtvih tonova, pa su zice bolno visoko, nije bila rastimana kad sam snimao ovo, ali gitara je u stanju samo da se na njoj vjezba, a kraj sebe u danom trenutku nisam imao bolje


An amateur practices until he can get ir right, a professional practices until he can't get it wrong
a4format
Online status:

Korisnici
Pošalji PP
115 odgovora
Država:
Grad: Zadar/Zagreb
Godine: 49
Hvala:   0   puta!
#195526 u 17-07-2011 19:38 GMT+01 sat :


Hmmmm, hvala na komentarima, i čestitke svim natjecateljima, meni se osobno najviše svidjelo ovo što je nbedeko snimio!


pekki
Online status:

Moderator
Pošalji PP
5624 odgovora
Država:
Grad: Zadar
Godine: 33
Hvala:   49   puta!
#195530 u 17-07-2011 19:53 GMT+01 sat :


Evo, jedan veći post, ali oni koji su ostavili svoje snimke sigurno će sve pročitati, jer znam da ih zanima. Radim usporedbe svake snimke, sve sam ih preslušao nekoliko puta i unatoč tome što ću pokušati biti što objektivniji, molim vas da mi ne uzmete za zlo što ubacujem i vrlo subjektivne crtice/kritike.

Mislim da je užasno nezahvalno ''ocjenjivati'' ljude koji su ostavili snimke jer se nikako ne smatram ni boljim ni iskusnijim gitaristom od bilo koga. Nbedeko2 je genijalan, a4format svira vjerojatno i duže i bolje od mene, Duh_ratnika je očito vrlo talentiran, sigurno talentiraniji od mene...

Pročitao sam i sve ostale komentare, te svakako želim pohvaliti i ostale jer su bili kritični prema vama, ali uglavnom konstruktivno, sa dobrim argumentima. Evo, dolje je moja skromna procjena onoga što sam čuo.



Nbedeko2

1)You shook me all night long:

Mislim da je karakter sounda jako dobro pogođen. Minimalna upotreba reverba u ritam dionicama, gaina ima taman koliko ga treba biti, glasnoća je u redu i zbog toga sve se lijepo probija kroz mix. Na solu, meni osobno, fali samo malo ''masti'', ali inače je vrlo korektno odsvirano. Nemam posebnih primjedbi.

2)Nothing else matter solo:

Ovdje je već stvarno stvar u mikro-detaljima. Možda imaš malo previše reverba tu, ali je solo odsviran odlično. Vrlo blizu originalu.

3)Freestyle:

Znaš da ja apsolutno nemam ništa protiv hrpe prostornih efekata, ali ovdje mi se čini da si ih stavio toliko da je onaj centralni ton gitare ostao previše u pozadini. Ali dobro, i sama je podloga prekrcana reverbom, pa ti ovo ne mogu uzeti previše za zlo. Do 01:07, ovo zvuči vrlo zrelo, vrlo pametno i smisleno. Izbor nota je odličan, sve note su odsvirane perfektno, dinamika je odlična, bendovi i vibrato vrlo emotivni. Nakon toga ja malo gubim koncentraciju... Slažem se da je problem svirati preko podloge koja samo vrti jedno te isto i te vaše kritike su apsolutno uzete u obzir.


A4format

1)You shook me all night long:

Sound nešto malo masniji nego što je to kod nbedeka, ali to je sigurno opravdano i debljinom žica koju koristiš. Ubačena i trunkica delaya, možda ga ja tu ne bi stavio, ali ti si to napravio toliko pametno i decentno da mi se zapravo sviđa. Također, sve se lijepo čuje, nemam prmjedbi na samo snimanje. Kada dođemo do sola, ovdje čujem onu masnoću koja mi fali kod nbedeka. Dinamički je dosta drugačije od kolege iznad, meni osobno i dosta bolje. Malo više je tu tog blues-štiha, kojeg Angus ima napretek. Malo ''mrtvih'' nota, lijepo palmuteane određene note. Odlično i gotovo.

2)Nothing else matter solo:

Također, odlično odsviran solo. I sviđa mi se što si ubacio svoj lick na sam kraj. Sound dosta masan, možda čak i mrvicu previše : )

3)Freestyle:

Isto kao kod kolege iznad, vrlo pametan izbor nota. Mislim da je također pametno što nisi svirao sve iz jednog tejka; nakon ponavljanja one fraze na početku, daješ malo više vatre i čuje se da je tu hrpa dobro isplaniranje improvizacije, koliko god to zvučalo paradoksalno. Sama melodija koju ponavljaš je dosta pamtljiva i nekako mi je na istoj ili makar sličnoj razini kao prva minuta kod nbedeko2; iako je on odsvirao puno više nota i ideja. Možda si mogao prijelaze na novi tejk malo urednije riješiti, ali to su sitnice...


Duh_ratnika

1) You shook me all night long:

Ovdje je sound, u ritam dionicama ipak malo ''pretanak''. Kako već sada vidim da nijanse odlučuju oko toga tko je najbolje odradio ovaj full cover, mislim da ipak imaš nešto lošiji sound od dvojice iznad. Sound svakako je malo ''rižast'' pa se ta prebiranja kod akorda na refrenu malo nejasno čuju. No, s tehničke strane, čini se da su ritam dionice odrađene zaista dobro. Na solu je sound ipak nešto puniji, sa nešto više prostornih efekata nego što je to bilo kod kolega koje su ostavili snimke prije tebe. Dinamički je možda slabije odsvirano, svaki bend nije apsolutno iskontroliran i vibrato možda nije toliko uvjerljiv. Ali ipak, teško je reći da je odsvirano nešto posebno puno lošije.

2) Nothing else matter solo:

I ti si ovo odradio odlično, stvarno je teško naći jednu zamjerku. Vidi se da si išao što vjerodostojnije pokriti ono što je Hetfield tu odsvirao. Možda su one fraze koje se sviraju na 1. žici odsvirane sa malo manje stava nego što je to slučaj kod dvojice iznad, ali svejedno, vrlo dobro.

3) Freestyle:

Opet minimalna primjedba na sound – ostao je malo ''premutan''. Ali, zanemarivši to, sve ostalo je apsolutno ogromno iznenađenje, jer još nisam čuo nešto ovakvod od tebe. Pristupio si ovome kako je i najpametnije: keep it clean and simple. Vrlo jednostavne i konkretne fraze, vrlo solidna i lijepa melodija, inteligentna upotreba waha. Nisi išao pretjerati sa brzim linijama, ali ona koju si ubacio pred sam kraj, zvuči jako dobro.


DZAJO555

1)You shook me all night long:

Što se tiče ritam sekcije – puno previše gaina i ritmički je sve krivo odsvirano. U solu promašuješ note, opet je previše gaina tu i to ne zvuči ni blizu onoga kako zvuči kod ostalih.

2)Nothing else matters solo:

Ovdje si se puno više potrudio, ne zvuči ovo toliko loše. No ipak, čini mi se kao da si mrvicu van štima. Dakle, nedopustivo. Vibrato zvuči ili nekontrolirano ili ga nema.

3)Freestyle

Opet, gain na 10, a? Iz prve note se čuje da si van tonaliteta, sad tu nije problem ta mikro-raštimanost. Pokušao si nabaciti hrpu pentatonike preko nečega što ne podnosi pentatoniku tako lako. I to sve van tonaliteta, jako loše. I ne znam kako ti odmah nakon što si počeo svirati nije bilo jasno da nijedna od tih nota ne paše, da moraš provjeriti tonalitet i progresiju podloge.

AlemTalic (evo ti komentari, iako nisi predao ovu jednu snimku)

1) You shook me all night long:
-
2) Nothing else matters solo:

I kod tebe mi se čini da je trebalo provjeriti jesi naštiman prije sviranja. Puno bolje nego kod osobe iznad tebe, ali si odsvirao dosta drugačije nego što je to bilo traženo. Dakle, prva trojica su došla dosta blizu originalu, ti si u pojedinim momentima odabrao i druge note i promijenio njihovu ritmičku vrijednost. Sound nije loš, upotreba efekata je u redu.

3) Freestyle

Ti si, za razliku od dzaje555, uglavnom u tonalitetu. Ali odeš i van njega. Dakle, ''outside'' playing je nešto što i ja često koristim i potičem ljude da probaju tražiti dobre note van tonaliteta, ali to utiliziram puno suptilnije i pametnije. Kada promašiš notu preko ovakvog tipa podloge, to se baš čuje. A i one koje si odabrao, a da su unutar tonaliteta, uglavnom ne leže dobro preko akorda u pozadini. Vidi se da si na početku pokušao razmišljati o melodiji i činilo se kako se razvija jednostavna i dobra tema, no, zbog gore navedenih razloga, meni ovo zvuči dosta loše. Opet, previše gaina, gubiš puno na dinamici i ekspresivnosti kada ovoliko gaina koristiš.

Dakle, moji glasovi idu ovako:

1) Full cover - A4format
2) Solo cover – Nbedeko2
3) Freestyle – Duh_ratnika