Učenje gitare kod kuće - pomoć

jorga01
Online status:

Korisnici
Pošalji PP
1 odgovora
Država:
Grad:
Godine:
Hvala:   0   puta!
#312741 u 14-04-2018 17:55 GMT+01 sat :


Zdravo!

Već duže vrijeme mi je želja da naučim svirati gitaru. Pod to "naučim" smatram osnovne akorde i ritmove za domaće pjesme i sl. (znate već, Bajaga, Riblja Čorba, pa možda nešto i od narodne zabavne muzike itd.).
Međutim, kad god krenem da učim bukvalno se izgubim u svim informacijama koje su na internetu (jedni kažu na početku samo "gruvaj" tri akorda u krug, drugi kažu uči note, treći ljestvice i ostalo) tako da u roku par dana/sati odustanem.

S obzirom da bih svaki dan mogao izdvojiti 1-2h za vježbanje i vjerujte imam jaku volju, zanima me kako bi trebao izgledati taj moj "čas" učenja?

Napominjem da bih vježbao kući, te osnovni izvor učenja bi mi bio internet, takođe mogao bih se snaći i za neku literaturu.

HVALA UNAPRED!


motörhead
Online status:

Administrator
Pošalji PP
1397 odgovora
Država:
Grad:
Godine: 45
Hvala:   56   puta!
#312743 u 14-04-2018 19:22 GMT+01 sat :


Naučiš nekoliko akorda, E, Em,F,G,A,Am,C,D,Dm i vježbaš dok ne budeš lako mogao prebacivati iz jednog u drugi. Od toga se sastoji većina toga šta bi htio svirati. Ovdje na stranici potražiš akorde od laganijih stvari koje se sastoje od 3-4 akorda i sviraš. Nemoj pri tome pjevat, nego samo sviraj u istom ritmu, nebitno kakvom ali samo neka je stalan. Kad to legne, onda pokusaj pratit ritam originala.
Usput naučiš imena tonova barem na dvije najdeblje žice do 12. praga. Onda će ti sve bit malo jasnije pa poslije vidiš u kojem smjeru hoces ici.


pekki
Online status:

Moderator
Pošalji PP
5636 odgovora
Država:
Grad: Zadar
Godine: 33
Hvala:   52   puta!
#312745 u 14-04-2018 21:51 GMT+01 sat :


jorga, evo jedna temu koju sam otvorio ima skoro 7 godina ovdje : )

https://www.gitare.info/forums.php?m=posts&q=15437

provjeri malo, možda neki od linkova rade, ali mislim da će ti biti ok kao nekakav generalni overview

mislio sam ti napisati još tonu toga, ali ništa od redovite vježbe nije bitno, po meni. ako ti je plan imati dobru ruku za svirati kad te netko pita
da sviraš, onda brate, svaki dan uči osnovne oblike akorda na otvorenoj poziciji. jednom kad vidiš da više ne moraš gledati u ''graf'', kreni odmah
na upotrebu toga. odabereš neku dragu pjesmu i provjeriš akorde, pa probaš.


i totalno kontra savjet od motorheada - probaj pjevušiti sve što možeš...melodije, akorde, solo

i ispravi se, garant si pogrbljen xD nakon 15ak godina to počne boliti, pazi xD